English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  În obiectiv disciplina militară

În obiectiv disciplina militarăCHIŞINĂU, Februarie 7, 2012 – „Armata Naţională a devenit o instituţie mult mai transparentă. Iar creşterea numărului de infracţiuni depistate în structura militară demonstrează eficientizarea proceselor de cercetare de către structurile abilitate din cadrul Ministerului Apărării, ci nu creşterea criminalităţii în unităţile militare”. Declaraţia a fost făcută de către generalul de brigadă Igor Cutie, comandantul Comandamentului Forţe Terestre astăzi, în cadrul unei întîlniri dintre procurorii militari şi comandanţii unităţilor militare ale Armatei Naţionale.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte ale colaborării dintre Procuratura militară şi Ministerul Apărării, cauzele infracţiunilor comise de către militarii Armatei Naţionale şi eventualele soluţii privind prevenirea şi stoparea cazurilor de infracţiuni în structura militară.

„Societatea nu trebuie să aibă o opinie greşită vizavi de starea actuală a disciplinei militare în cadrul unităţilor militare. Eforturile noastre, pe parcursul anului precedent, au fost orientate spre depistarea tuturor infracţiunilor comise în interiorul instituţiei şi transparenţa procesului nostru de activitate. În anul 2011, a fost mărit dublu numărul de cercetări de către structurile abilitate din cadrul Ministerului Apărării”, a menţionat generalul Cutie. Totodată, domnia sa a accentuat în cadrul discuţiilor necesitatea intensificării colaborării dintre Procuratura militară şi Ministerul Apărării.

Eugen Manolachi, adjunctul procurorului militar Chişinău, a accentuat unii factori care generează infracţiunile în structura militară - nivelul de educaţie a tinerilor care vin să îndeplinească serviciul militar, tăinuirea cazurilor de infracţiuni de către comandanţi, precum şi selectarea necalitativă a recruţilor de către Centrele Militare Teritoriale. „S-au depistat cazuri cînd militarii încorporaţi în Armata Naţională au fost judecaţi anterior. Pentru a evita aceste cazuri şi pentru a preveni şi stopa criminalitatea în structura militară, trebuie de intensificat activitatea de colaborare între comandamentul militar şi procurorii militari şi organizarea unor discuţii cu militarii în termen”, a zis Manolachi.

În cadrul întrevederii s-a stabilit participarea procurorilor militari la şedinţele trimestriale privind disciplina militară, organizate în Armata Naţională.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare