English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Premilitari cu acte în regulă

Premilitari cu acte în regulăCHIŞINĂU, Februarie 21, 2012 – Circa 60 de elevi din clasele a IX-a ale liceului ”Principesa Natalia Dadiani” din sectorul Buiucani au primit marţi, 21 februarie, adeverinţele de recrut.

La activitatea, organizată în cadrul evenimentului de promovare a Academiei Militare a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”, au participat reprezentanţii Centrului Militar Municipal Chişinău, administraţia liceului, precum şi elevi ai claselor superioare ale instituţiei de învăţămînt.

Potrivit maiorului Octavian Druţă, locţiitorul comandantului Centrului Militar Municipal Chişinău, pentru primirea primului act de evidenţă militară, tinerii au fost selectaţi în perioada ianuarie – februarie 2012 în baza listelor oferite de şcolile şi liceele din municipiul Chişinău. Totodată, premilitarii au fost supuşi unui examen medical, urmat de determinarea gradului de aptitudine pentru încadrarea ulterioară în serviciul militar.

Maior Druţă a menţionat că în acest an, Centrul Militar Municipal Chişinău, în colaborare cu administraţia publică locală, a luat la evidenţă militară circa 3600 de tineri născuţi în anul 1996.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare