English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Viteazul din Cosăuţi onorat de ministrul Apărării

Viteazul din Cosăuţi onorat de ministrul ApărăriiCHIŞINĂU, Februarie 29, 2012 – Un băiat curajos care a sărit recent în apele de gheaţă ale Nistrului să salveze un cîine de la înec, a primit miercuri, 29 februarie, o diplomă de apreciere din partea ministrului Apărării Vitalie Marinuţa.

Mihai Mutoi, în vîrstă de nouă ani, din satul Cosăuţi, raionul Soroca, a fost remarcat de ministrul Apărării pentru fapta sa de vitejie în încercarea de a salva un patruped, deşi era pe punctul de a-şi pierde propria viaţa.

Ministrul Apărării l-a felicitat pe Mihai pentru curajul său excepţional şi i-a spus că în Armata Naţională cei viteji sînt la loc de cinste.

„Eşti un băieţel curajos, iar diploma pe care ţi-am acordat-o astăzi este o recunoaştere a curajului şi bărbăţiei de care ai dat dovadă. Vrem să te faci mare, iar atunci cînd va veni timpul potrivit, te aşteptăm în Armata Naţională în calitate de ostaş”, a declarat ministrul Apărării.

Puternic emoţionat de vizita sa la sediul Ministerului Apărării, Mihai Mutoi a pozat împreună cu ministrul Apărării la drapelul de stat al R. Moldova. Vitalie Marinuţa l-a încurajat să stea în fotoliul de ministru al Apărării şi i-a oferit un album ilustrativ despre Armata Naţională, dar şi un colet cu dulciuri pe care să-l i-a acasă.

Mihai Mutoi a devenit cunoscut la scară naţională acum două săptămîni. Pornit în pădure după lemne, a trecut pe lîngă Nistru şi a auzit schelălăitul unui cîine care căzuse în apă. În speranţa că va reuşi să-l scape de valurile reci ale Nistrului, acesta s-a întins pe burtă şi a încercat să apuce căţelul ca să-l arunce pe mal. Cînd a văzut că nu poate, s-a ridicat în picioare, iar atunci a simţit cum îi crapă gheaţa de sub picioare şi s-a prăbuşit în apă. A dat disperat din mîini ca să ajungă la mal, dar nu a reuşit.

Copilul a fost salvat în cele din urmă de cîţiva maturi care i-au sărit în ajutor. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul raional din Soroca cu hipotermie. Acesta a fost tratat cu succes în secţia de terapie intensivă, iar acum s-a întors în sînul familiei şi a fost supranumit viteazul din Cosăuţi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare