English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională lider la capitolul încredere

Armata Naţională lider la capitolul încredere


CHIŞINĂU, Mai 16, 2012 — Armata Naţională este în topul instituţiilor statale care se bucură de cea mai mare credibilitate în societate. Sondajul efectuat la nivel naţional de Centrul de analize şi investigaţii sociologice, politologice şi psihologice „CIVIS”, pe un eşantion de 1055 persoane, relevă că 56 % din numărul total de respondenţi au cea mai mare încredere în armată.

Sondajul indică că primăria a acumulat 58%, guvernul 30%, parlamentul 25%, iar preşedinţia 28%. Din toate instituţiile statului, cetăţenii au cea mai mică încredere în justiţie — 26% şi poliţie, pentru care s-au pronunţat doar 36 la sută din cei chestionaţi.

Cu toate acestea, din categoria instituţiilor non-statale, biserica rămîne a fi instituţia în care cetăţenii ţării au cea mai mare încredere. Astfel, 81 la sută din cei chestionaţi au spus că au cea mai mare încredere în biserică. În afară de aceasta, 75% din persoanele intervievate au răspuns că au cea mai mare încredere în mass-media.

În partea de jos a clasamentului din punct de vedere al încrederii cetăţenilor se află o serie de actori de pe scena social-politică din republică — ONG 26%, partide politice 20%, sindicate 19 %.

De menţionat că sondajul realizat de Centrul de analize şi investigaţii sociologice, politologice şi psihologice „CIVIS”, la comanda Institutului de Politici Publice, a fost efectuat în perioada 10 aprilie – 10 mai 2012 şi are o marjă de eroare de ± 3%.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare