English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării a efectuat o vizită de lucru în UTA Găgăuzia

Ministrul Apărării a efectuat o vizită de lucru în UTA GăgăuziaChişinău, Mai 16, 2012 – Administraţia UTA Găgăuzia este cointeresată în dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu Ministerul Apărării în scopul educaţiei tinerii generaţii din regiune în spiritul patriotismului şi dragostei faţă de ţară. Declaraţia a fost făcută de bașcanul UTA Găgăuzia, Mihail Formuzal, în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, care a efectuat o vizită de lucru în unitatea administrativ terirorială din sudul ţării la 15 mai curent.

În cadrul discuţiilor dintre Vitalie Marinuţa şi Mihail Formuzal au fost discutate posibilităţile organizării mai multor activităţi cu caracter educativ-patriotic pentru tineretul din UTA Găgăuzia, precum şi aspectele satisfacerii serviciului militar de către tinerii din autonomie în componentele Forţelor Armate, inclusiv studiilor la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. În acest context, Mihail Formuzal a solicitat ministrului Apărării examinarea posibilităţii de majorare a sarcinii de încorporare pentru secţiile administrativ-militare din UTA Găgăuza cu scopul de a oferi posibilitatea mai multor tineri să satisfacă serviciul militar.

Conducătorii Ministerului Apărării şi UTA Găgăuzia au abordat şi problema lichidării pesticidelor stocate în cele trei raioane ale autonomiei, Vitalie Marinuţa asigurînd autorităţile locale că acestea vor fi evacuate în procesul de implementare a proiectului respectiv, implementat de instituţia militară cu partenerii internaţionali.

Vitalie Marinuţa şi Mihai Formuzal au participat la activitatea de comemorare a celor 12 locuitorilor din UTA Găgăuzia, căzuţi în timpul războiului din Afganistan, care a fost organizată de uniunea regională a afganezilor cu ocazia a 15 ani de la inaugurarea monumentului în memoria celor decedaţi pe cîmpul de luptă.

Ministrul Apărării a avut şi o întrevedere cu studenţii Universităţii de Stat din Comrat, în cadrul căreia a discutat cu tinerii despre situaţia din Armata naţională, proiectele de reformare şi modernizare a instituţiei militare, precum şi despre programele care urmează a fi implementate în viitor.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare