English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Corneliu Dobriţoiu

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o convorbire telefonică cu omologul său român, Corneliu Dobriţoiu


Chişinău, 17 mai, 2012 – Ministrul Apărăii Vitalie Marinuţa a avut în după-amiaza zilei de astăzi o convorbire telefonică cu omologul său român Corneliu Dobriţoiu.

În debutul discuţiei, Vitalie Marinuţa l-a felicitat pe Corneliu Dobriţoiu cu numirea în funcţia de ministru al Apărării Naţionale al României, dorindu-i succese în activitate şi realizare a tuturor programelor în domeniul apărării şi securităţii, asumate de noul Guvern al României, investit la 7 mai curent.

În timpul discuţiei, cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor moldo-române în domeniul militar, convenind asupra dezvoltării lor reieşind din programele de colaborare bilaterală existente la moment. În opinia celor doi miniştri, semnarea în aprilie 2012 a Acordului actualizat de cooperare în domeniul militar dintre Republica Moldova şi România, permite deschiderea unei noi pagini în colaborarea reciproc avantajoasă dintre instituţiile militare ale celor două state, trasarea unor noi direcţii de colaborare.

La rîndul său, Vitalie Marinuţa a menţionat evoluţia stabilă a relaţiilor de colaborare bilaterală dintre statele noastre în domeniul militar, reflectate prin schimb de experţi, vizite reciproce, acordarea burselor pentru ofiţerii moldoveni în instituţiile militare de învăţămînt universitar şi postuniversitar din România, etc.

Corneliu Dobriţoiu a dat asigurări că partea română va sprijini în continuare eforturile Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, de reformare şi modernizare a sistemului de securitate şi apărare, de dezvoltare a Armatei Naţionale în conformitate cu standardele internaţionale.

Miniştrii apărăii al Moldovei şi României au convenit asupra continuării unui dialog constructiv în viitor, precum şi asupra extinderii colaborării militare bilaterale în anul 2013 prin organizarea unor aplicaţii comune de comandament şi stat major, schimb de observatori în procesul de instruire a forţelor, consultanţă la capitolul politici şi planificare a apărării, etc.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare