English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Noaptea Europeană a Muzeelor în Armata Naţională

Noaptea Europeană a Muzeelor în Armata NaţionalăCHIŞINĂU, Mai 24, 2012 – Centrul de Cultură şi Istorie Militară a sărbătorit joi, 24 mai, cea de-a VIII-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că în acest an, programul concertistic este unul diferit de anii trecuţi. „Este unul legat de plaiul nostru şi de tradiţiile noastre vechi", a spus ministrul Marinuţa în deschiderea manifestaţiei.

Oaspeţii, care au venit în nocturnă la Muzeul Militar al Armatei Naţionale au urmărit un program inedit de divertisment cu oşteni în costume naţionale, buciume, alai de toboşari şi gornişti, înscenări de lupte medievale, defilare cu torţe. Totodată, vizitatorii au avut posibilitatea să viziteze expoziţiile temporare de arme albe, drapele, stindarde istorice şi chipiuri militare.

La final, toţi doritorii au fost invitaţi să guste din bucate tradiţionale şi terci ostăşesc, pregătite de către militarii Armatei Naţionale.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa. Acest eveniment este continuarea nocturnă a Zilei Internaţionale a Muzeelor celebrată la data de 18 mai.

De menţionat că Muzeul Militar a amînat sărbătorirea acestui eveniment, deoarece data de 19 mai a fost declarată zi de doliu naţional în memoria primadonei operei naţionale Maria Bieşu.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare