English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Sărbătoare dublă la Străşeni

Sărbătoare dublă la StrăşeniCHIŞINĂU, Mai 27, 2012 — 270 de tineri din raioanle Străşeni, Ialoveni, Criuleni şi Dubăsari au participat la „Ziua Recrutului”, desfăşurată sîmbătă, 26 mai, în Batalionul de Geniu din localitatea Negreşti, Străşeni.

La evenimentul organizat de Centrul Militar Teritorial Străşeni, Batalionul de Geniu şi Consiliul raional Străşeni s-au adunat recruţi care urmează să fie încorporaţi în Forţele Armate în primăvara acestui an, precum şi părinţi, elevi, veterani şi delegaţii ale primăriilor din componenţa raionului.

În cadrul evenimentului recruţii au concurat la mai multe probe sportive, cum ar fi alergări pe distanţa de 100 metri, tracţiuni la bara fixă, ridicarea halterei, tragerea otgonului şi ştafeta militară, învingătorii, fiind premiaţi cu diplome şi premii băneşti. De asemenea, oaspeţii au avut posibilitate să vadă baza materială a unităţii şi să guste din terciul ostăşesc

Potrivit comandantului Centrului Militar Străşeni, colonelul Igor Arnăut, sarcina de încorporare stabilită pentru campania de primăvară este de peste 172 de tineri. Dintre aceştia 105 vor merge în Armata Naţională, iar ceilalţi, 67 la număr, vor executa serviciul militar în Trupele de Carabinieri.

În aceeaşi zi a avut loc inaugurarea unei răstigniri pe teritoriul Batalionului de Geniu. Răstignirea, înălţată la intrarea în unitatea militară, a fost sfinţită de un sobor de preoţi militari, civili şi călugări de la Mănăstirea Ţiganca.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare