English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  La Academia Militară “Alexandru cel Bun” s-a dat startul examenelor de licenţă

La Academia Militară “Alexandru cel Bun” s-a dat startul examenelor de licenţăCHIŞINĂU, Iunie 5, 2012 — La Academia Militară „Alexandru cel Bun” astăzi s-a dat startul examenelor de licenţă, care vor fi susţinute de 108 studenţi-absolvenţi. Studenţii vor fi testaţi la 3 probe, dintre care două sunt de specialitate, iar una la ştiinţele fundamentale.

Potrivit locotenent-colonelului Gheorghe Ţurcan, comandant-adjunct pentru învăţămînt, după susţinerea celor trei probe, care includ atît componenta teoretică, cît şi cea practică, susţinută la Baza de instruire militară „Bulboaca”, viitorii ofiţeri vor susţine şi teza de licenţă la specialitate.

Sursa citată a mai specificat că după susţinerea examenelor de licenţă, absolvenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” vor fi repartizaţi pentru continuarea serviciului militar prin contract în unităţile Armatei Naţionale, Serviciului Grăniceri şi Trupelor de Carabinieri în baza unui algoritm, care include reuşita la învăţătură pe parcursul celor 4 ani de studii, media la examenele de licenţă şi disciplina militară.

Studenţii militari din cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au studiat la 5 specialităţi: infanterie, transmisiuni, artilerie, carabinieri şi grăniceri.

Ceremonia festivă de înmînare a diplomelor de absolvire a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi acordarea gradului „locotenent” va avea loc pe data de 30 iunie 2012, cu începere de la ora 10.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare