English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Baza de odihnă a Ministerului Apărării dă start sezonului estival

Baza de odihnă a Ministerului Apărării dă start sezonului estivalCHIŞINĂU, Iunie 18, 2012 — La Baza de odihnă a Ministerului Apărării de la Vadul lui Vodă s-a dat start sezonului estival 2012. În prima tură de odihnă, care a demarat luni, 18 iunie, şi va dura 10 zile, urmează să-şi petreacă vacanţa circa 70 de copii ai militarilor şi angajaţilor civili din Armata Naţională.

Potrivit şefului Spitalului Clinic Militar Central, colonel Vladimir Trofimov, pe parcursul verii, vor fi organizate şase ture de odihnă pentru copiii cu vîrsta cuprinsă între 7 şi 15 ani. Trofimov a spus că preţul integral pentru un sejur la tabăra de odihnă este de 1370 de lei. Pentru copiii militarilor şi angajaţilor civili ai Armatei Naţionale acesta constituie 400 de lei pentru 10 zile, a declarat Trofimov.

La rîndul său, şeful Bazei de odihnă, locotenent-major medic Alexandru Popovici, din cadrul Spitalulului Clinic Militar Central, a spus că în acest an, conform planului de lucru al taberei, copiii vor avea parte de plimbări cu vaporul pe rîul Nistru, activităţi sportive şi distractive, lecţii de comportament în societate, etc. Ca şi în anii precedenţi, vor fi organizate competiţii sportive şi jocuri intelectuale împreună cu copiii din celelalte tabere.

Popovici a mai relatat că zilnic, circa 15 persoane contribuie la gestionarea eficientă a activităţii taberei, ceea ce este suficient pentru a le crea copiilor o vacanţă captivantă şi interesantă. “Avem 3 bucătari, 2 instructori spotivi, un medic, personal tehnic, 3 educatori calificaţi, care lucrează deja de 2 ani la tabăra noastră, precum şi studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”, care vor activa în calitate de instructori”, a spus şeful Bazei de odihnă a Ministerului Apărării.

În anul 2011, la tabăra de la Vadul lui Vodă au beneficiat de odihnă şi întremarea sănătăţii circa 300 de copii.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare