English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Absolvenţi ai Academiei Militare au primit diploma de licenţă de la preşedintele Nicolae Timofti

Absolvenţi ai Academiei Militare au primit diploma de licenţă de la preşedintele Nicolae TimoftiCHIŞINĂU, Iunie 30, 2012 — Cei mai buni absolvenţi din acest an ai Academiei Militare a Forţelor Armate au primit astăzi diplomele de licenţă şi insigna „Militar eminent” de la preşedintele Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate. Ceremonia a avut loc în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău.

„Un ofiţer nu execută doar ordinele superiorilor, ci trebuie să se remarce printr-o înţelegere plenară a scopurilor pe care le are o instituţie militară. Generaţia Dvs are obligaţia să reaşeze instituţiile militare pe principii, realităţi şi tehnici moderne în serviciul cetăţenilor şi al statului. Superiorii Dvs v-au apreciat efortul pe care l-aţi arătat de-a lungul anilor şi sunt sigur că v-au iniţiat în ceea ce înseamnă responsabilitate, competenţa şi onoarea unui militar”, a declarat Nicolae Timofti.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că este mulţumit de calitatea pregătirii ofiţerilor promoţiei acestui an. „Pentru ei începe o nouă etapă în serviciul militar, în care noi aşteptăm să se remarce prin competenţă, perseverenţă, devotament şi profesionalism”, a menţionat ministrul Marinuţa.

Promoţia 2012 a Academiei Militare este formată din 106 absolvenţi. Dintre ei, 50 de tineri locotenenţi vor îndeplini serviciul militar pe contract în unităţile Armatei Naţionale, 32 – în cadrul Serviciului Grăniceri, 24 – în Trupele de Carabinieri.

Conform rezultatelor obţinute în acest an, studenţii cu cea mai bună reuşită sînt - Alexandru Tanasiev, Ion Demian, Mihail Pavlov, Anatol Matrosu şi Laurenţiu Moraru.

În perioada 1992-2012, Academia Militară a pregătit pentru Forţele Armate 1381 de ofiţeri la cinci specialităţi - infanterie, artilerie, transmisiuni, grăniceri şi carabinieri.

Academia Militară a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun” este membră a consorţiului Parteneriat pentru Pace, iar studiile se efecutează la două facultăţi - Ştiinţe militare şi Administraţie Publică. De asemenea, instituţia include un centru de studii strategice de apărare şi securitate, un centru de perfecţionare continuă şi Centrul Lingvistic.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare