English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Vitalie Marinuţa: “Prezint onorul personal în faţa soldatului, care şi-a îndeplinit cu succes misiunea”

Vitalie Marinuţa: “Prezint onorul personal în faţa soldatului, care şi-a îndeplinit cu succes misiunea”CHIŞINĂU, Iulie 10, 2012 - “Astăzi am îmbrăcat uniforma militară pentru a da onorul personal, ca general în rezervă, în faţa soldatului simplu, care şi-a îndeplinit cu succes misiunea faţă de poporul său”. Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în cadrul ceremoniei de rotaţie a contingentului de militari ai Armatei Naţionale din Forţele de Menţinere a Păcii, dislocate în Zona de Securitate din raioanele de est ale Republicii Moldova.

În opinia ministrului Apărării, în pofida faptului că autorităţile Republicii Moldova pledează pentru schimbarea formatului existent de pacificatori în raioanele de est al ţării cu observatori internaţionali civili, pregătirea efectivului pentru serviciul militar în Forţele de Menţinere a Păcii, rămîne a fi o prerogativă pentru conducerea Armatei Naţionale.

„Atît timp, cît acest format va exista, noi avem obligaţiunea de a pregăti efectivul predestinat pentru aceste subunităţi sub toate aspectele, deoarece anume ei sunt cei, care zi de zi asigură stabilitatea în Zona de Securitate. Şi astăzi, cînd efectuăm rotaţia contingentului, trebuie să spunem ferm că cei circa 270 de militari, care pleacă la vatră şi-au îndeplinit cu cinste misiunea. Şi pentru aceasta le suntem recunoscători”, a declarat Vitalie Marinuţa la ceremonialul de rotaţie a contingentului, organizat în Brigada de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

În cadrul unui ceremonialul militar, cei mai buni 20 de ostaşi, care şi-au satisfăcut timp de 6 luni serviciul în Zona de Securitate, au fost distinşi cu diplome de onoare şi insigne militare, iar părinţii lor au primit scrisori de mulţumire din partea conducerii Ministerului Apărării.

Potrivit colonel Eduard Ohladciuc, şeful Direcţiei personal al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, cei circa 270 de militari în termen, care au plecat în subunităţile Forţelor moldoveneşti de menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa, au trecut un curs de pregătire de 4 luni la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova”.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

Marele Stat Major

Rețele de socializare