English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți   Studii militare accesibile şi pentru fete

Studii militare accesibile şi pentru feteCHIŞINĂU, 25 Iulie, 2012 – Peste 200 de tineri din Republica Moldova au susţinut astăzi probele de admitere la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” din Chişinău. În premieră pentru Armata Naţională, 33 dintre candidaţi sînt fete.

Comandantul rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a comunicat că cele 33 de tinere candidează pentru opt locuri la specialitatea transmisiuni. “Decizia de a înmatricula fete în instituţia noastră se datorează programului de modernizare a Academiei Militare şi statutului de membru al Consorţiului Programului “Parteneriat pentru Pace” al Academiilor de Apărare şi Instituţiilor de Studii de Securitate”, a specificat Bucliş.

Colonelul Bucliş s-a arătat mulţumit de prestaţia şi ambiţia fetelor în cadrul probelor de admitere. “Deşi este o premieră pentru Armata Naţională, candidatele s-au dovedit a fi bine motivate, într-o condiţie fizică excelentă şi capabile să concureze pe aceeaşi treaptă cu băieţii”, a spus Rectorul Academiei.

Examenele de admitere în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” se desfăşoară în perioada 23-26 iulie şi cuprind testul de inteligenţă şi testarea aptitudinilor sportive. În cadrul probei fizice, candidaţii concurează la alergări pe distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă (băieţi) , îndoirea şi dezdoirea trunchiului (fete) şi curse pe distanţa de 1000-3000 metri.

Pentru anul de studii 2012-2013, Academia Militară propune 100 de locuri, dintre care 50 la specialitatea infanterie, 25 – la artilerie şi 25 – la transmisiuni.

Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani, iar studenţii se află la întreţinerea deplină a statului: cazarea, hrana şi echipamentul militar sînt gratuite.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare