English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării la întrevedere cu autorităţile din Anenii Noi

Ministrul Apărării la întrevedere cu autorităţile din Anenii NoiCHIŞINĂU, 25 iulie 2012 – Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din raionul Anenii Noi, desfăşurată la Baza de Instruire Militară Bulboaca.

În cadrul evenimentului, Ministrul Apărării a informat conducerea raionului Anenii Noi şi primarii localităţilor din teritoriu despre misiunile şi activităţile de bază ale Armatei Naţionale, cu accent pe reforma militară, realizările în sectorul de securitate şi apărare, precum şi colaborarea cu Alianţa Nord-Atlantică (NATO) prin intermediul programului Parteneriat pentru Pace (PpP).

La rîndul lor, reprezentanţii autorităţilor publice din Anenii Noi s-au referit la problemele cu care se confruntă localităţile din zonele adiacente poligonului militar, specificînd că distrugerea muniţiilor cu termen expirat şi executarea tragerilor efectuate în poligon constituie un impediment pentru cetăţenii care dispun de terenuri agricole în regiune.

Totodată, primarii s-au familiarizat cu activitatea Bazei de Instruire Militară Bulboaca, misiunile de bază şi exerciţiile internaţionale desfăşurate pe teritoriul acesteia şi au efectuat trageri din armament uşor de infanterie. De asemenea, preşedintele raionului Anenii Noi, Vladimir Vîzdoagă, a înmînat aleşilor locali legitimaţiile de primar.

Raionul Anenii Noi are în componenţă 45 de localităţi şi gestionează 26 de primării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare