English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  "Armata Naţională participă activ la eforturile de integrare a persoanelor cu dizabilităţi din ţară”

"Armata Naţională participă activ la eforturile de integrare a persoanelor cu dizabilităţi din ţară”Chişinău, 6 decembrie 2012 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a procurat cadouri de Crăciun de la expoziţia vernisată la sediul Casei Guvernului pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Ministrul Vitalie Marinuţa, şi-a oprit alegerea la o serie de lucrări confecţionate din lemn şi con natural în spiritul sărbătorilor de iarnă, autorii cărora sînt de la Asociaţia de sprijin a copiilor cu dizabilităţi din Peresecina şi Centrul comunitar “VIS”. Ministrul Marinuţa a declarat că toate obiectele expuse la vînzare au fost creeate cu multă inspiraţie şi că militarii Armatei Naţionale sprijină societatea în efortul de integrare a persoanelor cu dizabilităţi. “Mi-au plăcut tricotajele, seturile de tablouri, felicitările, cizmuliţele pentru cadourile de Crăciun expuse aici. Mă bucur să văd oameni talentaţi şi care reuşesc să-şi păstreze zîmbetul pe faţă. Persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova trebuie protejate şi susţinute.. Armata Naţională susţine eforturile de integrare în societate a persoanelor cu dizabilităţi din ţară prin patronarea unor şcoli-orfelinat din republică”, a declarat ministrul Apărării.

Expoziţia organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost vizitată de oficiali din cadrul Ministerului Apărării şi din unităţile Armatei Naţionale care au procurat obiecte din lemn, macrameuri, produse de Crăciun, păpuşi, felicitări şi multe alte obiecte de artizanat.

Organizatorii acestui eveniment sînt Secretariatul permanent al Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului în parteneriat cu Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi (AOPD).


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare