English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Test de probă pentru „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene

Test de probă pentru „West Point” şi Academia Militară a Forţelor AerieneChişinău, 17 decembrie 2012 – Cei şapte tineri din Moldova, rămaşi în concurs pentru admiterea din anul 2013 la Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene au susţinut, în prezenţa unor oficiali americani, testul la pregătirea fizică, desfăşurat la sediul Academiei Militare “Alexandru cel Bun”.

Potrivit maiorului Andrei Pascal, din cadrul Direcției Management Resurse Umane a Ministerului Apărării, acesta este un test de probă, întrucât cel de bază va fi susținut în luna februarie 2013. Proba sportivă, monitorizată de reprezentanţii Oficiului Ataşatului Militar al SUA în Republica Moldova, a inclus un test de viteză, aruncarea mingii de baschet, ridicarea trunchiului, tracţiuni la bara fixă, flotări şi un test de rezistenţă pe o distanţă de 1600 de metri.

Anterior, pe 6 și 7 decembrie, cei 16 tineri care au aplicat pentru studii la Academia Militară „West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene din SUA au susţinut interviuri de selecție cu ataşatul militar al SUA, în urma cărora 9 concurenți au fost eliminați. “Pentru admiterea din 2013, candidații s-au putut înscrie pînă la 15 octombrie 2012. În total, am recepţionat 16 cereri. În anul acesta, au decis să-şi încerce puterile trei fete, dintre care, pînă la moment, doar una a reuşit să treacă în etapa următoare. Sperăm, toţi cei 7 candidaţi rămaşi în concurs să susţină bine celelalte teste ” a spus maiorul Pascal.

În următoarea etapă, candidaţii vor fi testaţi la cunoaşterea limbii engleze prin intermediul testului TOEFL. De asemenea, pînă la 1 ianuarie 2013, tinerii vor trebui să susţină Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT).

Pentru studiile la Academia Militară “West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene au fost scoase la concurs câte 6 locuri destinate tinerilor din Republica Moldova. Candidaţii care vor reuşi să susţină testele vor fi detaşaţi la studii în luna iunie 2013.

Pentru a participa la testele de admitere la Academia Militară “West Point” şi Academia Militară a Forţelor Aeriene, candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Au posibilitatea să participe la concurs cetăţenii R. Moldova cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2013. Persoanele care vor aplica pentru admitere trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt. O condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi și să nu aibă vreo obligaţie faţă de întreţinerea unui sau mai multor copii. Totodată, una dintre cerinţele de bază este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare