English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională ajută populaţia din nordul ţării (update)

Armata Naţională ajută populaţia din nordul ţării (update)Update 15:00 - Echipa mobilă a brigăzii „Moldova” a transportat la Maternitatea din municipiul Bălţi o femeie însărcinată din satul Hănăsenii Noi, raionul Drochia. Alte două persoane din satul Moara de Piatră, acelaşi raion, care necesitau spitalizare urgentă, au fost transportate la spitalul municipal Bălţi.

Chişinău, 18 decembrie 2012 – Militarii Armatei Naţionale continuă să acorde ajutor la deszăpezirea drumurilor în raioanele de nord . Pînă în prima jumătate a zilei de marţi, 18 decembrie, 31 de militari şi 7 unităţi de tehnică cu tracţiune integrală au fost antrenaţi la deblocarea traseelor şi evacuarea persoanelor.

Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Alexandru Nica, o echipă mobilă, formată din 23 de militari şi o unitate de tehnică din cadrul Brigăzii „Moldova”, se deplasează din Bălţi pe traseul Cubolta-Ştefăneşti, spre satul Moara de Piatră, raionul Drochia, pentru a ajuta la deszăpezirea localităţii.

Colonelul Nica a menţionat că la solicitarea autorităţilor locale, militarii vor transporta un locuitor al satului care necesită spitalizare, însă nu poate ajunge la spitalul raional din cauză că ambulanţele nu pătrund în localitate. Sursa citată a informat că la moment în raionul Drochia, un camion Kamaz din dotarea Armatei Naţionale, este implicat în lucrări de deblocare şi transportare a persoanelor.

Echipele mobile ale Armatei Naţionale sînt dotate cu unităţi de transport Kamaz, URAL, ZIL 131, T 150.


Militarii Armatei Naţionale s-au implicat din prima zi în care au căzut ninsori abundente, 16 decembrie, în acţiunile de ajutorare a populaţiei rămase izolate pe drumuri sau în localităţi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare