English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministrul Apărării s-a întîlnit cu ataşaţii militari

Ministrul Apărării s-a întîlnit cu ataşaţii militariChişinău, 20 decembrie 2012 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi corpul de comandă al Armatei Naţionale au avut o întrevedere cu ataşaţii militari acreditaţi în Republica Moldova.

Vitalie Marinuţa a informat despre realizarea obiectivelor strategice ale Armatei Naţionale în anul 2012 şi priorităţile pentru anul viitor, subliniind că un rol important în materializarea acestor obiective s-a datorat amplificării relaţiilor de colaborare în domeniul de apărare cu partenerii externi. „Sprijinul acordat de partenerii noştri reprezentă o contribuţie semnificativă în procesul de reformă militară şi am încrederea că vom putea identifica mecanismele necesare pentru o cooperare mai dinamică în viitor”, a spus ministrul.

Vitalie Marinuţa a afirmat că Ministerul Apărării este preocupat de consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale, care reprezintă o parte însemnată a cooperării interstatale."Armata Naţională este motivată de întărirea interoperabilităţii cu armatele ţărilor occidentale şi participarea în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii. Cu atît mai mult cu cât în anul curent o companie a Batalionului 22 de menţinere a păcii şi o grupă de genişti au fost certificaţi de experţi internaţionali pentru a participa în misiuni de menţinere a păcii”, a mai spus ministrul.

La finalul întrevederii, diplomaţii militari au fost colindaţi de grupul etnofolcloric, condus de Valentina Osoianu.

Turul ataşaţilor militari organizat de Ministerul Apărării are caracter anual. Evenimentul are drept scop familiarizarea corpului de ataşaţi militari cu stadiul actual de dezvoltare a Armatei Naţionale.

Actualmente în R epublica Moldova sînt acreditaţi 24 de ataşaţi militari, iar cooperarea militară bilaterală este reflectată în programe de asistenţă tehnico-materială, de consultanţă, precum şi de perfecţionare a ofiţerilor moldoveni în instituţii de învăţămînt militar din străinătate.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare