English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Evaluarea militarilor la exerciţiul “Sub Cer Senin 2012”

Evaluarea militarilor la exerciţiul “Sub Cer Senin 2012”Chişinău, 26 decembrie 2012 – Circa 270 de militari au participat la exerciţiul în teren „Sub Cer Senin - 2012”, desfăşurat în Brigada “Moldova” din municipiul Bălţi.

Potrivit locotenent-colonelului Mihail Semeonov, comandant-interimar al Comandamentului Forţe Terestre, participanţii la exerciţiu au fost evaluaţi din punct de vedere al pregătirii pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii. În cadrul exerciţiului “Sub Cer Senin 2012”, militarii au executat situaţii tactice de menţinere a păcii la şase locuri de instruire. Infanteriştii au îndeplinit misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului.

Semeonov a menţionat că cei 270 de militari, care au participat la exerciţiul “Sub Cer Senin”, vor fi transferaţi pentru desfăşurarea serviciului militar în termen în subunităţile Forţelor moldoveneşti de menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa. Aceşti militari au trecut un curs de pregătire de 4 luni la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova”.

În cadrul exerciţiului a fost organizată o ceremonie militar[, în cadrul căreia cei mai buni 30 de ostaşi, care şi-au satisfăcut timp de 6 luni serviciul în Zona de Securitate, au fost distinşi cu diplome de onoare, insigne militare şi cadouri de preţ, iar părinţii lor au primit scrisori de mulţumire din partea conducerii Ministerului Apărării./


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare