English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Absolvenţii cursurilor de engleză şi germană au primit diplomele

Absolvenţii cursurilor de engleză şi germană au primit diplomeleChişinău, 27 decembrie 2012 – Absolvenţii cursurilor de engleză şi germană au primit astăzi diplomele în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Academia Militara a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”.

Diplomele au fost înmînate de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, care i-a felicitat pe cei 49 de absolvenţi şi le-a cerut să utilizeze cunoştinţele acumulate în serviciul şi misiunile pe care le execută în ţară şi peste hotare. „Obiectivul Armatei Naţionale este de a participa în misiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional, unde limba operaţională este engleza. Iată de ce este important ca fiecare militar să poată comunica fără bariere cu colegii din armatele partenere”, a spus ministrul Marinuţa.

La cursuri au participat militari care îndeplinesc serviciul pe contract în Armata Naţională şi trei militari din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri. Aceştia au finalizat cursurile care au durat 19 săptămâni în cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare. La final, militarii au susţinut un examen de evaluare a abilităţilor lingvistice standardizat de NATO.

Centrul Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate a fost creat la 20 martie 2007 şi are drept scop implementarea concepţiei cu privire la instruirea lingvistică în Armata Naţională şi racordarea procesului de instruire lingvistică la standardele internaţionale. Pînă în prezent instituţia a instruit 843 de militari ai Armatei Naţionale.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare