English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Mesajul comandantului Armatei Naţionale cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Mesajul comandantului Armatei Naţionale cu prilejul sărbătorilor de iarnă


Domnilor generali şi ofiţeri! Domnilor plutonieri, sergenţi, ostaşi!

Domnilor angajaţi civili şi veterani ai Armatei Naţionale!

A mai trecut un an de muncă ce ne impune să medităm atît asupra succeselor, cît şi asupra acelor obiective care nu au fost îndeplinite de efectivul Armatei Naţionale, dar, urmează a fi implementate în viaţă în anul viitor. Pentru noi militarii Armatei Naţionale, apropierea sărbătorilor de iarnă reprezintă un moment al satisfacţiei şi bucuriei de a fi utili Patriei şi societăţii.

Anul 2012 în Armata Naţională a fost marcat de un şir de evenimente şi acţiuni orientate spre perfecţionarea şi reformarea structurală a unităţilor militare, spre consolidarea rîndurilor militarilor.

Militarii noştri au reuşit încă o dată să confirme valoarea Armatei Naţionale nu numai prin evoluţii meritorii la aplicaţiile multinaţionale de menţinere a păcii desfăşurate în cadrul Programului "Parteneriat pentru Pace", dar şi în cadrul activităţilor desfăşurate pe teritoriul ţării.

Sarcina principală pentru anul 2013 este implementarea restructurării şi modernizării Armatei Naţionale. În afară de aceasta se cer modelate noi sarcini menite pentru îmbunătăţirea disciplinei în unităţile militare, perfecţionarea formelor de educaţie şi învăţămînt militar, precum şi soluţionarea problemelor ce ţin de aprovizionarea tehnico-materială şi menţinerea tehnicii militare la un nivel cerut de activitatea unei armate moderne.

Încrederea acordată de populaţia Republicii Moldova, armatei sale, trebuie să-şi regăsească permanent corespondenţa în profesionalismul şi demnitatea militarilor. Un gînd special se îndreaptă în acest moment spre militarii noştri care reprezintă Republica Moldova în misiunile de pe continentul Africii. Tuturor le doresc o misiune de succes şi să revină sănătoşi acasă, noi sîntem alături de Dumneavoastră!

Sper că şi în anul 2013 ne vom păstra voinţa noastră comună de a păşi mai departe cu sentimentul angajării în îndeplinirea misiunilor ce ne revin şi a speranţei în zile mai bune. Să ne menţinem în bună măsură cadenţa şi să dăm o lecţie de solidaritate tuturor celorlalte pături sociale şi întregii noastre societăţi. La ceas de bilanţ, privesc cu încredere şi speranţă la anul care vine.

Din numele conducerii Armatei Naţionale, aduc sincere mulţumiri efectivului şi personalului civil al Armatei pentru sîrguinţa de care dau dovadă, înţelegere şi răbdare. Mă adresez şi tuturor veteranilor, ofiţerilor în rezervă şi retragere: fiţi ferm convinşi că Armata este şi va fi casa, sprijinul şi speranţa Dumneavoastră.

Vă doresc din inimă sărbători fericite, multă sănătate, un an mai bun şi împlinirea dorinţelor alături de cei dragi!

La mulţi ani!


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare