English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Serviciul medical al Armatei Naţionale evaluat de experţi americani

Serviciul medical al Armatei Naţionale evaluat de experţi americani



Chişinău, 12 septembrie 2013 — Un grup de specialişti din serviciul medical al Forţelor Aeriene ale SUA în Europa au efectuat, în perioada 10-12 septembrie, o vizită de lucru în instituţiile şi serviciile medicale din unităţile Armatei Naţionale.

Potrivit şefului secţiei medico-militare din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Vadim Chicu, scopul vizitei este de a evalua capabilităţile profesionale ale cadrelor medicale militare şi nivelul de asigurare tehnică a specialiştilor în domeniu.

„Experţii americani au examinat activitatea şi condiţiile de lucru ale structurilor de profil, precum şi nivelul de pregătire a personalului medical din cadrul Armatei Naţionale, pentru determinarea necesităţilor stringente în domeniul respectiv”, a spus colonelul Chicu.

Locotenent-colonelul Roberta Lenski, specialist în serviciul medical al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa, a declarat că medicii moldoveni din cadrul Armatei Naţionale pot conta pe ajutorul şi susţinerea colegilor din SUA în asigurarea cu echipament nou, pentru eficientizarea sistemului medical militar. „Rezultatele evaluării au demonstrat că serviciul medical dispune de cadre bine pregătite, dar, din păcate, utilajul medical este învechit. Astfel, am decis că vom iniţia proiecte de asistenţă, pentru înlăturarea neajunsurilor existente în asigurarea cu echipament medical”, a specificat locotenent-colonelul Lenski.

În decurs de trei zile, experţii americani s-au familiarizat cu activitatea desfăşurată de Centrul Consultativ-Diagnostic, Spitalul Clinic Militar Central din Chişinău şi filiala din Bălţi, precum şi de către plutonul medical din Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Vizita de lucru a specialiştilor din cadrul serviciului medical al Forţelor Aeriene SUA s-a realizat în contextul colaborării moldo-americane în sectorul de apărare, efectuată în baza Memorandumului cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre două state, semnat la 4 decembrie 1995.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare