English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Unităţile Armatei Naţionale verificate de către experţi străini

Unităţile Armatei Naţionale verificate de către experţi străini


Chişinău, 12 septembrie 2013 — În conformitate cu prevederile Documentului de la Viena din 2011, un grup de verificatori, format din experţi din Germania, Estonia şi Letonia, inspectează, în perioada 10-13 septembrie curent, unităţile militare din Republica Moldova.

Potrivit colonelului Grigore Chirică, şef-interimar Direcţia Planificare Strategică, activitatea are drept scop verificarea respectării de către Republica Moldova a angajamentelor asumate prin adoptarea Documentului de la Viena în 2011, care este unul dintre principalele instrumente existente în cadrul dimensiunii politico-militare a cooperării internaţionale.

Sursa citată a mai specificat că, în conformitate cu prevederile Documentului, pasibile inspectării sînt toate unităţile, formaţiunile şi obiectivele militare ale statului-gazdă. În acest sens, membrii echipei de verificatori au intenţionat să inspecteze obiectivele militare aflate în raioanele de est ale Republicii Moldova, dar aşa-numitele autorităţi din regiunea transnistreană nu au permis accesul inspectorilor internaţionali în zona respectivă.

Pe parcursul anului curent, acesta este al patrulea grup de verificatori, care inspectează unităţile militare ale Republicii Moldova conform prevederilor Documentului de la Viena.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare