English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Studenții militari – cei mai buni la rugby

Studenții militari – cei mai buni la rugbyCHIŞINĂU, 14 septembrie 2013 – Studenții militari au cîștigat Cupa Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) la rugby, eveniment organizat în legătură cu aniversarea unui an de la crearea echipei universitare Triumf din cadrul instituţiei.

Pe locul doi s-a clasat echipa Academiei de Studii Economice din Moldova, fiind urmată de sportivii din Cojuşna, care au obţinut locul III.

Premiul mare - cupa - a fost înmînată echipei învingătoare de către directorul Marelui Stat Major al Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Cutie, care a felicitat rugbiștii militari pentru performanțele obținute în cadrul competiției.

Potrivit comandantului-rector al AMFA, colonelul Mihail Bucliş, la turneu au participat sportivi din instituţiile educaţionale din ţară, iar echipa Academiei Militare s-a remarcat prin performanţă şi măiestrie în meciurile disputate. „În doar un an de existenţă a echipei, sportivii noştri au reuşit să adune în palmares mai multe victorii, promovînd cu succes acest sport în Republica Moldova, dar şi peste hotare. Astăzi, echipa de rugby a AMFA a demonstrat că antrenamentele şi munca asiduă aduc victorie la campionatele sportive, lucru pentru care îi felicit”, a spus colonelul Bucliş.

La rîndul său, preşedintele Federaţiei de rugby din Republica Moldova, Vasile Revencu, a specificat că evenimentul respectiv este o dovadă a faptului că acest sport a înregistrat deja progrese importante în ultimii ani. „Sînt convins că rugby-ul are perspective mari în Moldova, întrucît concurenţii au jucat cu forţă, demonstrînd că sînt buni profesionişti, în pofida vîrstei echipelor din care fac parte”, a menţionat Revencu.

Evenimentul a fost organizat de către Comandamentul Academiei Militare, în colaborare cu Ministerul Apărării, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Rugby din Moldova. Acesta a întrunit patru echipe de profil din ţară: Triumf (AMFA), Ciorescu-Rugby U19, Cojuşna, Sporting-ASEM U19 şi LIMPS Chişinău.

Cupa Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA) la rugby, organizată în premieră, urmează să se desfăşoare anual, cu participarea echipelor de profil din Republica Moldova.

Echipa de rugby a AMFA a fost creată în septembrie 2012.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare