English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Obiect exploziv de 500 kg neutralizat de geniştii militari

Obiect exploziv de 500 kg neutralizat de geniştii militari


Chişinău, 30 septembrie 2013 — Geniştii militari au fost solicitaţi să intervină sîmbătă, 28 septembrie, în satul Sculeni, raionul Ungheni, unde, în timpul lucrărilor de excavare, pe un şantier, a fost depistată o bombă de aviaţie de 500 kg. Grupul de genişti, condus de căpitanul Valentin State, a stabilit că obiectul exploziv era de producţie sovietică, din timpul celui de-al doilea război mondial. Geniştii au distrus bomba într-o carieră de nisip, aflată la 5 km distanţă, în condiţii de maximă securitate.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, specialist în cadrul secţiei Geniu a Armatei Naţionale, în luna septembrie, echipele de genişti ale Armatei Naţionale au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus 13 obiecte explozive în localităţile în raioanele Cahul, Soroca, Orhei, Nisporeni, Ocniţa şi Ungheni, între care 5 bombe de aruncător, proiectile de artilerie de calibru diferit şi grenade de mînă F-1 şi RGD.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 128 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare, lichidînd 1281 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare