English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Cei mai buni militari în termen pleacă acasă

Cei mai buni militari în termen pleacă acasăCHIŞINĂU, 01 octombrie, 2013 — Cei mai buni militari în termen încorporaţi în toamna anului trecut în Armata Naţională, au fost trecuţi în rezervă în cadrul unei ceremonii desfăşurate în tabăra militară 142 din garnizoana Chişinău.

Prezent la ceremonie, colonelul Igor Gorgan, şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandantul Armatei Naţionale, a înmînat diplome de onoare, certificate de apreciere şi scrisori de mulţumire celor 60 de ostaşi şi sergenţi. Totodată, la opt soldaţi, care au obţinut rezultate înalte la pregătirea de luptă şi s-au evidenţiat prin disciplină exemplară, în timpul executării serviciului militar, le-a fost acordat gradul de sergent inferior.

Potrivit şefului Direcţiei personal, Marele Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc, pînă la finele lunii octombrie alţi 500 de militari în termen urmează să fie trecuţi în rezervă.

Încorporarea tinerilor în serviciul militar în termen se desfăşoară de patru ori pe an, iar durata stagiului militar în Forţele Armate este de 12 luni.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare