English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Aplicaţii moldo-române de artilerie

Aplicaţii moldo-române de artilerie


Chişinău, 7 octombrie 2013 - Un pluton de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 6–12 octombrie curent, la exerciţiul moldo-român de artilerie, desfăşurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu, Făgăraş, România.

Potrivit superiorului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Sergiu Railean, Armata Naţională a detaşat la exerciţiul bilateral circa 20 de militari din cadrul Batalionului 22 de menţinere a păcii. În comun cu militarii români din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfîntul Andrei”, din oraşul Galaţi, în cadrul aplicaţiilor tactice vor fi efectuate trageri de luptă din aruncător de mine, calibru 120 mm.

Sursa a specificat că aplicaţiile respective se desfăşoară în conformitate cu prevederile Planului bilateral de colaborare dintre ministerele apărării al Republicii Moldova şi României, pentru anul 2013. Scopul de bază al exerciţiului moldo-român este schimbul de experienţă şi acumularea deprinderilor practice, în desfăşurarea aplicaţiilor cu trageri de luptă.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare