English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Pesticidele perimate reambalate pentru distrugere

Pesticidele perimate reambalate pentru distrugereCHIŞINĂU, 17 octombrie 2013 – O echipă operaţională a Armatei Naţionale a demarat lucrările de pregătire pentru scoaterea în afara ţării a deşeurilor de pesticide stocate în depozitul gospodăriei agricole "Rodina Nova" din oraşul Taraclia.

Potrivit şefului secţiei ecologie şi protecţia mediului din cadrul Comandamentului Logistic, locotenent-colonelul Mariana Grama, în perioada 15 octombrie-12 noiembrie curent, militarii Armatei Naţionale au început procesul de reambalare, paletare şi marcare a circa 170 de tone de pesticide perimate. Sursa citată a menţionat că, la 21 octombrie, se planifică realizarea primului export de deşeuri toxice în Polonia, cu tranzitarea teritoriului Ucrainei. Deşeurile de pesticide vor fi distruse prin ardere la incineratorul din oraşul Dabrowa Gornicza, Polonia.

Lucrările se desfăşoară în cadrul Proiectului NATO/Parteneriatul pentru Pace privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase în Republica Moldova.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare