English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Studenţii de la ULIM au discutat cu ministrul Apărării despre securitate şi apărare

Studenţii de la ULIM au discutat cu ministrul Apărării despre securitate şi apărareChişinău, 22 octombrie 2013 — Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întîlnit cu studenţii Facultăţii de Istorie şi Relaţii Internaţionale a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Evenimentul, desfăşurat la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, a avut ca obiectiv informarea şi documentarea viitorilor politologi despre sectorul de securitate şi apărare, precum şi despre reformele derulate de Ministerul Apărării.

Vitalie Marinuţa a declarat că sectorul de securitate şi apărare este unul de importanţă naţională, şi este necesar ca toţi factorii de decizie din ţara noastră să înţeleagă că reformarea domeniului nu e doar responsabilitatea Ministerului Apărării. Aceasta implică o serie de instituţii ale statului care trebuie să conştientizeze rolul ce le revine, astfel, conjugîndu-şi eforturile pentru realizarea obiectivului în cauză.

De asemenea, ministrul Marinuţa i-a invitat pe studenţi să vină în armată şi să se implice în activitatea instituţiei militare. „Ministerul Apărării are nevoie de cadre tinere, bine pregătite, care să continue reformele iniţiate de noi şi să vină cu idei inovatoare, într-un domeniu pe care eu îl consider unul de perspectivă”, a adăugat ministrul Marinuţa.

Studenţii au discutat cu ministrul Apărării despre sporirea atractivităţii serviciului militar, despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova, participarea militarilor moldoveni în operaţiuni de menţinere a păcii cu mandat internaţional şi perspectivele dezvoltării Armatei Naţionale.

Vizita studenţilor Facultăţii de Istorie şi Relaţii Internaţionale a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova la Ministerul Apărării se desfăşoară anual.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare