English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Topografii militari antrenaţi în exerciţii de comandament şi stat major

Topografii militari antrenaţi în exerciţii de comandament şi stat majorCHIŞINĂU, 30 octombrie 2013 – Asigurarea topogeodezică în situaţii de criză este tema aplicaţiilor de comandament și stat major comun pe hărți, desfăşurate de efectivul Centrului Topografic al Armatei Naţionale în perioada 29-31 octombrie curent.

Potrivit şefului serviciului topogeodezic al Armatei Naţionale, locotenent-colonelul Ghenadie Nigai, scopul exerciţiului este perfecţionarea capacităţilor de planificare şi organizare a asigurării topogeodezice în situaţii de criză şi a deprinderilor practice de executare a lucrărilor în domeniu.

Nigai a specificat că în cadrul aplicațiilor specialiştii Centrului execută lucrări de nivelment a teritoriului, ce prezintă pericol de alunecare a terenului în regiunea Telecentru, precum şi determinarea suprafeţei acvatice a lacului de acumulare Valea Morilor. Totodată, aceştia vor pregăti ortofotoplanul pentru sectoarele vizate.

Evenimentul se desfăşoară în conformitate cu planul pregătirii Comandamentului Forţe Terestre al Armatei Naţionale pentru anul 2013.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare