English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Geniştii militari au lichidat circa 500 de obiecte explozive în luna octombrie

Geniştii militari au lichidat circa 500 de obiecte explozive în luna octombrie


Chişinău, 30 octombrie 2013 — Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna octombrie, 492 de obiecte explozive, în localităţile din raioanele Orhei, Ştefan-Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hînceşti, Căuşeni, Ocniţa şi Bălţi.

Potrivit maiorului Nicolae Teleghin, specialist secţia geniu a Armatei Naţionale, în perioada respectivă, geniştii au efectuat 24 ieşiri pentru executarea misiunilor de luptă. Ei au cercetat, neutralizat, dezamorsat şi distrus proiectile de artilerie, mine antitanc, grenade de mînă F-1 şi RG-17, bombe de la aruncător, calibru 76 mm şi 152 mm, precum şi trei bombe de aviaţie.

Sursa citată a specificat că două bombe de aviaţie de 50 kg fiecare au fost descoperite, în urma lucrărilor de excavaţie, în satul Şerpeni, raionul Anenii Noi. Muniţiile de producţie sovietică, din timpul celui de-al doilea război mondial, au fost neutralizate de către echipa de genişti din Batalionul Geniu „Codru”, condusă de căpitan Valentin State. O altă bombă de aviaţie a fost depistată în oraşul Ialoveni, în urma unor lucrări de canalizare.

În anul curent, geniştii Armatei Naţionale au efectuat 153 de ieşiri pentru executarea misiunilor de deminare, lichidînd 1777 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare