English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Ministerul Apărării – 22 de ani de activitate

Ministerul Apărării – 22 de ani de activitateCHIŞINĂU, 5 februarie 2014 – Ministerul Apărării a marcat astăzi 22 de ani de la fondare, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei, la care a participat întregul efectiv militar şi civil.

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a declarat că, la a 22-a aniversare, instituţia de apărare a statului se prezintă cu misiuni îndeplinite şi obiective în care se regăsesc modernizarea, reformarea şi ajustarea Ministerului Apărării la standarde europene.

Vitalie Marinuţa a apreciat contribuţia adusă de către ofiţerii moldoveni – care, în 1991, au stat la baza formării instituţiei militare – dar şi de către cei care, de-a lungul anilor, şi-au îndeplinit serviciul militar în Ministerul Apărării.

Cu ocazia aniversării, însă şi pentru succese deosebite, atitudine conştiincioasă faţă de îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu, înaltă măiestrie profesională, un grup de militari şi civili au primit diplome de onoare.

Ministerul Apărării a fost creat, la 5 februarie 1992, prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Primul ministru al Apărării a fost general-maiorul Ion Costaş.

Instituţia are misiunea să elaboreze politica de apărare, să conducă şi să coordoneze construcţia şi dezvoltarea Armatei Naţionale, să determine riscurile şi ameninţările cu caracter militar şi necesităţile privind pregătirea sistemului naţional de apărare pentru asigurarea securităţii militare a statului.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare