English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Plutonierul Svetlana Saenco, medaliată cu aur în Franţa

Plutonierul Svetlana Saenco, medaliată cu aur în Franţa


CHIŞINĂU, 11 februarie 2014 – Reprezentanta Clubului Sportiv Central al Armatei (CSCA), Svetlana Saenco, a cîştigat medalia de aur la turneul internaţional din seria Grand Prix, desfăşurat la Paris, Franţa.

Potrivit antrenorului sportivei, Victor Peicov, luptătoarea de stil liber Svetlana Saenco, plutonier al Armatei Naţionale, a disputat două meciuri în cadrul turneului, la categoria 69 kg, devansîndu-le pe sportiva italiană, Dama Caneva, şi pe luptătoarea din Israel, Ilana Kratysh.

Sursa a specificat că, în anul curent, luptătoarea va participa şi la celelalte două etape ale turneului Grand Prix, care se vor desfăşura în Turcia şi Azerbaidjan.

Sportiva Svetlana Saenco este magistru în sport olimpic şi profesionist. Din anul 1999, a practicat luptele libere, iar din 2001, a evoluat la diverse competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Este triplu vicecampioană europeană la lupte libere şi deţinătoarea medaliei de aur la Cupa Mondială din China.

Anul trecut, luptătoarea a evoluat la diverse competiţii internaţionale în Germania, Ucraina şi Belarus, unde, pentru performanţele obţinute, a fost medaliată cu argint şi bronz.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Armă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare