English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Activitatea catedrelor militare în atenţia conducerii Armatei Naţionale

Activitatea catedrelor militare în atenţia conducerii Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 11 februarie 2014 – Activitatea catedrelor militare a cunoscut o îmbunătăţire semnificativă, anul trecut, iar acest lucru se datorează conjugării eforturilor conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major al Armatei Naţionale şi instituţiilor de învăţămînt superior din ţară. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii catedrelor militare pentru anul 2013.

Ministrul Apărării a declarat că o armată puternică îşi poate îndeplini misiunile doar avînd rezervă de cadre bine instruită, iar calitatea acesteia depinde de nivelul de pregătire în cadrul instituţiilor de învăţămînt, asigurat prin intermediul catedrelor militare. „Ministerul Apărării este dispus să acorde structurilor educaţionale asistenţa necesară atît la nivel teoretic, prin oferire de expertiză, cît şi la nivel practic, prin antrenament în poligoane Armatei Naţionale”, a declarat Vitalie Marinuţa.

Potrivit raportului prezentat de şeful Direcţiei Personal, colonelul Eduard Ohladciuc, Marele Stat Major al Armatei Naţionale a monitorizat şi evaluat activitatea catedrelor militare, în a doua jumătate a anului 2013 şi a constatat că procesul de instruire s-a desfăşurat la un nivel calitativ superior, comparativ cu anii precedenţi, iar personalul didactic a fost receptiv şi a ţinut cont de sugestiile experţilor militari.

Reprezentanţii Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, împreună cu şefii catedrelor militare, au decis să continue, în 2014, optimizarea procesului de instruire şi ajustarea acestuia la regulamentele elaborate de instituţia militară.

La ora actuală, în Republica Moldova, activează 13 catedre militare, care instruiesc studenţi în două etape, cu o durată de trei luni fiecare. La prima etapă, absolvenţilor li se acordă gradul „sergent în rezervă”, la cea de-a doua — „locotenent în rezervă”. În 2013, cursul de instruire militară a fost absolvit de circa 7000 de tineri.

Persoană de contact:

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare