English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Medicii Armatei Naţionale: obiective pentru anul curent

Medicii Armatei Naţionale: obiective pentru anul curentCHIŞINĂU,13 februarie 2014 – Personalul medical al Armatei Naţionale a făcut astăzi totalurile anului 2013 şi a stabilit obiectivele pentru anul curent, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării, la care au participat şefii structurilor medico-militare.

Potrivit şefului interimar al secţiei organizare şi control a serviciului medical, din cadrul Direcţiei Inspecţie Generală, locotenent-colonelul Ecaterina Jovmir, în 2013, activităţile principale ale serviciului medical al Armatei Naţionale s-au axat pe păstrarea şi fortificarea sănătăţii militarilor, perfecţionarea şi instruirea efectivului medical, precum şi dotarea instituţiilor medico-militare cu tehnică şi aparataj modern.

Raportul prezentat în cadrul şedinţei de astăzi de către maiorul medic Andrei Marfin relevă că medicii Centrului Consultativ Diagnostic (CDD) au examinat, în 2013, aproximativ 100 de mii de persoane, dintre care 40 de procente – militari în termen şi prin contract, iar 60 de procente – militari în rezervă şi retragere şi personal civil. Potrivit aceleiaşi surse, odată cu iniţierea Serviciului medicilor de familie în cadrul CCD, în anul curent, se aşteaptă o majorare semnificativă a numărului de persoane civile examinate de medicii din instituţie.

Colonelul Vladimir Trofimov, şeful Spitalului Clinic Militar Central (SCMC), a declarat că, în anul 2013, perfecţionarea cadrelor medicale a constituit o prioritate pentru instituţia pe care o conduce. Astfel, doi medici şi-au apărat teza de doctor în chirurgie şi urologie, alţi patru urmînd cursuri de calificare în Germania.

Referindu-se la activităţile pentru anul curent, locotenent-colonelul Ecaterina Jovmir a declarat că SCMC, CCD urmează a fi reacreditate de către Consiliul Naţional de Acreditare şi Evaluare în Sănătate din cadrul Ministerului Sănătăţii. De asemenea, personalul medical va acumula experiențe noi în instituţii de profil din ţară şi de peste hotare.

Structurile medico-militare ale Ministerului Apărării sînt constituite din: Spitalul Clinic Militar Central, Centrul Consultativ Diagnostic, Centrul Medicină Preventivă, Comisia Centrală de Expertiză Medicală a Forțelor Armate şi punctele medicale ale unităţilor militare.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare