English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Noi misiuni pentru militarii moldoveni la „Mission Readiness Exercise”

Noi misiuni pentru militarii moldoveni la „Mission Readiness Exercise”Hohenfels, Germania, 14 februarie 2014 – Militarii Armatei Naţionale, detaşaţi la „Mission Readiness Exercise” (MRE) din Hohenfels, Germania, au început antrenamentele în cadrul celei de-a doua etape a exerciţiului.

Potrivit superiorului contingentului, maiorul Igor Antoci, din data de 17 februarie curent, efectivul moldovenesc va executa diferite misiuni practice, împreună cu militarii georgieni din Batalionul 23. Antoci a specificat că doi ofiţeri moldoveni vor activa în cadrul statului major al brigăzii georgiene, pentru a asigura o legătura mai strînsă cu partenerii străini şi pentru a planifica cu partea georgiană unele misiuni din aria de operaţie.

Pe parcursul acestei etape, militarii moldoveni vor participa în misiuni de patrulare, de escortare a persoanelor, de acordare a ajutorului medical, de evacuare a răniţilor şi de pază a obiectivelor-cheie.

„Mission Readiness Exercise”, desfăşurat în perioada 25 ianuarie-26 februarie curent, este organizat de Corpul de Infanterie Marină a SUA în Europa şi are ca scop evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru rotaţia trupelor, în cadrul operaţiunilor internaţionale.

În total, la exercițiul MRE participa 75 de militari din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” şi Batalionul 22 de menţinere a păcii.

Persoană de contact:

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare