English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale comemorează victimele din Afganistan

Militarii Armatei Naţionale comemorează victimele din AfganistanCHIŞINĂU, 15 februarie 2014 — Militarii Armatei Naţionale au participat la acţiunile consacrate aniversării a 25-a de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, care s-au desfășurat pe întreg teritoriul țării.

Astfel, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, împreună cu militarii din garnizoana Chișinău, au mers la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfîntă Amintire” din sectorul Rîşcani al capitalei, unde au asistat, alături de oficiali, veterani de război și membri ai familiilor lor, la un miting solemn. Aceștia au depus flori la monument și au ținut un minut de reculegere în memoria ostaşilor căzuţi pe cîmpul de luptă.

Totodată, militarii Armatei Naţionale din alte garnizoane ale țării au participat la ceremonii de comemorare a ostaşilor decedaţi în acţiunile de luptă din Afganistan, organizate la Bălţi, Cahul, Edineţ, Floreşti, Ungheni, Nisporeni şi Hînceşti.

Datele oficiale relevă că, în războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 şi 1989, au participat circa 12500 de moldoveni, dintre care 301 de persoane şi-au pierdut viaţa, patru au dispărut fără veste, iar alţi 257 au devenit invalizi.


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare