English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Conducerea Ministerului Apărării în dialog cu autorităţile publice locale

Conducerea Ministerului Apărării în dialog cu autorităţile publice localeCHIŞINĂU, 18 februarie 2014 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni, unde s-a întîlnit cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, ai organizaţiilor de veterani şi ai secţiei administrativ-militare din teritoriu.

Agenda discuţiilor a cuprins subiecte despre derularea reformei în sectorul de securitate şi apărare, încorporarea recruţilor în Forţele Armate, educaţia militar-patriotică a tineretului, dificultăţile cu care se confruntă veteranii de război şi posibilităţile de soluţionare a acestora.

De asemenea, în cadrul întîlnirii desfăşurate la sediul consiliului raional, ministrul Apărării s-a referit la campania de informare şi comunicare a Guvernului Republicii Moldova privind integrarea europeană şi cum ar trebui autorităţile publice locale să se implice în promovarea acesteia. „Dumneavoastră vă revine un rol important, de informare a cetăţenilor din Ialoveni despre integrarea europeană și ce înseamnă aceasta cu adevărat. Cînd mergeţi în localităţi, explicaţi-le cetăţenilor că integrarea europeană este cea mai bună cale de modernizare a ţării, e opțiunea pentru un viitor mai sigur şi o viaţă fără de lipsuri”, a spus Vitalie Marinuţa.

De menţionat că întîlnirea ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Ialoveni a avut scopul de a intensifica comunicarea şi colaborarea pe domenii de interes reciproc.

Tot astăzi, viceminiştrii Apărării, Igor Panfili şi Ana Vasilachi, au efectuat vizite de lucru în Basarabeasca şi, respectiv, Donduşeni.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare