English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Polonia şi Republica Moldova vor intensifica dialogul militar

Polonia şi Republica Moldova vor intensifica dialogul militarChişinău, 19 februarie 2014 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski. La eveniment a participat şi ataşatul militar al Poloniei în ţara noastră, colonelul Jan Mysczynski.

Oficialii au trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Polonia în domeniul militar, precum şi perspectivele colaborării dintre armatele celor două state, identificarea mecanismelor necesare pentru o cooperare mai dinamică.

Vitalie Marinuţa a mulţumit ambasadorului Michalski pentru sprijinul acordat de către Polonia Armatei Naţionale, sectorului de securitate şi apărare şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul european al acesteia. „Anul 2014 este unul decisiv pentru noi şi ne bucurăm că, în drumul nostru spre democratizarea și modernizarea societății, beneficiem de susţinerea Poloniei, care a demonstrat că este un partener fidel şi susţine cauza Republicii Moldova la forurile europene”, a spus Ministrul Apărării.

La rîndul său, Artur Michalski a declarat că Polonia este dispusă să amplifice dialogul moldo-polonez pe segmentul militar. „Încercăm să identificăm domenii în care am putea veni cu suport pentru Armata Naţională, cum ar fi cel logistic. Armata poloneză ar putea contribui cu asigurarea de echipament, dar şi de tehnică militară”, a spus ambasadorul Michalski.

De menţionat că Acordul privind colaborarea militară moldo-poloneză a fost semnat pe 27 octombrie 1998 la Varşovia.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare