English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Întrevedere cu șefa Misiunii OSCE: retrospectivă și perspective

Întrevedere cu șefa Misiunii OSCE: retrospectivă și perspectiveCHIŞINĂU, 24 februarie 2014 - Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere, la sediul instituţiei, cu şefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Jennifer Brush.

În cadrul discuţiei, oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre cele două instituţii, cu accent pe proiectele derulate în cadrul Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE în Republica Moldova cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor.

Documentul, semnat în octombrie 2010, cu un buget total de circa 1,4 milioane euro, cuprindea opt proiecte separate, printre care construcţia unui depozit pentru stocurile de muniţii convenţionale în Bulboaca, modernizarea depozitelor de stocare a muniţiilor din Floreşti, Cahul, Bălţi şi Chişinău, distrugerea diferitelor tipuri de bombe, procurarea unui sistem mobil pentru verificarea vizuală a stocurilor de muniţii, precum şi organizarea unor cursuri de instruire în domeniul managementului tehnic al muniţiilor. Patru din cele opt proiecte au fost deja realizate, alte patru fiind în derulare.

Ministrul Apărării a mulţumit ambasadoarei Brush pentru implicarea şi sprijinul acordat de OSCE Republicii Moldova în asigurarea securităţii stocurilor de muniţii şi de armament convenţional păstrate pe teritoriul naţional. Vitalie Marinuţa şi-a exprimat convingerea că vor fi realizate şi celelalte acţiuni, a căror finalitate este sporirea controlului de arme şi promovarea măsurilor de consolidare a încrederii şi securităţii în regiune.

La final, părţile au discutat despre necesitatea revizuirii Memorandumul semnat în 2010. Şi asta pentru că implementarea unor proiecte, iniţiate acum patru ani, implică şi alte instituţii, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne, autorităţile publice locale, nu doar Ministerul Apărării. Astfel, urmează să fie lansate o serie de discuţii cu factorii responsabili de domeniu, pentru a identifica măsuri optime de soluţionare a problemei respective.î

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare