English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale însuşesc tehnici de comunicare

Militarii Armatei Naţionale însuşesc tehnici de comunicareCHIŞINĂU, 27 februarie 2014 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă la cursul de comunicare şi relaţii publice care se desfăşoară, în perioada 26-27 februarie curent, la Ministerul Apărării.

Evenimentul, organizat de Serviciul Relaţii Publice al Ministerului Apărării, în colaborare cu Direcţia de Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale al Lituaniei, reuneşte comandanţi de unităţi, şefi de instituţii ale armatei, precum şi personal responsabil de domeniul comunicării.

Comunicarea în situaţii de criză, tehnici de comunicare şi comunicarea într-un mediu operaţional constituie subiectele principale, prezentate de instructorii lituanieni care deţin o vastă experienţă în domeniul respectiv, inclusiv în teatrele de operaţii, la care Lituania a detaşat contingente militare. Agenda activităţii cuprinde şi simulări practice, astfel încît ofiţerii moldoveni să deprindă abilităţi de comunicare cît mai eficiente.

Potrivit comandantului interimar al Comandamentului Forţelor Terestre, colonelul Viorel Plăcintă, domeniul de comunicare este unul prioritar pentru conducerea Armatei Naţionale și pentru întreg efectivul de ofiţeri, subofiţeri, soldaţi şi angajaţi civili. „Cetăţenii Republicii Moldova au tot dreptul să cunoască cu ce se ocupă instituţia de apărare a statului, părinţii – să știe ce fac feciorii lor la armată şi cum gestionează Ministerul Apărării banul public. Iată de ce este necesar să învăţăm a comunica şi a transmite corect, la timp şi cu acurateţe, informaţia către opinia publică”, a spus colonelul Plăcintă.

La eveniment, organizat în premieră în acest format, participă circa 30 de militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale.

Persoană de contact. 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079704708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare