English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Experienţă moldo-americană în domeniul securităţii cibernetice

Experienţă moldo-americană în domeniul securităţii ciberneticeCHIŞINĂU, 5 martie 2014 – Circa 30 de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 3-7 martie curent, la atelierul de lucru cu genericul „Managementul riscului în domeniul securităţii cibernetice”, desfăşurat de către experţii Gărzii Naţionale din Carolina de Nord, SUA.

Potrivit colonelului Oleg Guzun, şeful Direcţiei comunicaţii şi sisteme informaţionale, evenimentul la care participă specialişti în comunicaţii şi informatică, are drept scop dezvoltarea capabilităţilor privind protecţia sistemelor informaţionale împotriva atacurilor cibernetice, precum şi managementul riscurilor în domeniu respectiv.

Sursa citată a menţionat că, în cadrul şedinţelor, participanţii efectuează un schimb de experienţă despre sporirea capacităţilor profesionale ale personalului privind protecţia securităţii cibernetice. Totodată, discuţiile se axează pe dezvoltarea cooperării în domeniul securităţii cibernetice cu structurile naţionale, în scopul schimbului de experienţă şi gestionarea în comun a activităţilor din sectorul vizat.

Atelierul de lucru „Managementul riscului în domeniul securităţii cibernetice” întruneşte reprezentanţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Întreprinderii de Stat a Centrului de Telecomunicaţii Speciale.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare