English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  În baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia” din Kosovo a fost arborat drapelul Republicii Moldova

În baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia” din Kosovo a fost arborat drapelul Republicii MoldovaKosovo, 11 martie 2014 – Luni, 10 martie curent, în baza multinațională „Camp Vilaggio Italia”, dislocată în localitatea Pech, Kosovo, în cadrul unei ceremonii speciale, cu participarea tuturor militarilor Grupării de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group – West), aflaţi în zona respectivă de responsabilitate, a fost arborat drapelul de stat al Republicii Moldova.

Potrivit comandantului contingentului Armatei Naţionale în misiunea KFOR, locotenent colonelul Roman Ceban, de la sosirea la locul destinaţiei, efectivul este antrenat în procesul de amenajare a bazei materiale pentru activitate, precum şi în şedinţe de familiarizare cu situaţia din zona de responsabilitate, și cu misiunile care urmează a fi îndeplinite etc.

Sursa citată a specificat că, după încheierea şedinţelor de instruire şi acomodare, militarii moldoveni, împreună cu colegii din alte contingente, vor fi implicaţi în misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, de pază a diferitelor obiecte etc.

Republica Moldova a detaşat în misiunea KFOR din Kosovo un contingent din 41 de militari, dintre care 33 vor executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare, șapte genişti şi un ofiţer de stat major. Decizia de detaşare a contingentului a fost aprobată de Parlamentul Republicii Moldova, la 1 noiembrie 2013. Militarii moldoveni au plecat pe calea aerului spre Kosovo, la 8 martie curent.

Persoană de contact: 

plutonier adjutant Vitalie Iovu, tel: 079175357


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare