English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale au participat la Marşul Comemorării din Coşniţa

Militarii Armatei Naţionale au participat la Marşul Comemorării din CoşniţaCHIŞINĂU, 14 martie 2013 — Conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale au comemorat eroii căzuţi în lupele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Coşniţa, Dubăsari.

La evenimentul, organizat de autorităţile publice locale, au luat parte demnitari de stat, militari ai Armatei Naţionale, combatanţi, poliţişti, elevi şi locuitori ai satului Coşniţa, care au marcat astfel 22 de ani de la declanşarea luptelor pe platoul Coşniţa. Activitatea a demarat cu depuneri de flori, la locul acţiunilor de luptă, după care toţi cei prezenţi s-au îndreptat, într-un marş de comemorare, spre monumentul eroilor căzuţi pentru integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova, unde s-a desfăşurat un miting.

Potrivit ministrului interimar al Apărării, Igor Panfile, pentru efectivul de militari şi civili ai Armatei Naţionale, veteranii războiului de pe Nistru sînt un exemplu de curaj, devotament şi integritate. „Pentru noi, cei care astăzi avem misiunea de a apăra integritatea Republicii Moldova, dumneavoastră sînteţi un model. Vă mulţumim şi vă aşteptăm, în unităţile militare, să le vorbiţi ostaşilor cum aţi luptat pentru independenţă!”, a spus Igor Panfile.

Totodată, în cadrul acţiunilor comemorative, s-a organizat o masă de pomenire.

Luptele de la Coşniţa, printre cele mai violente ale conflictului armat declanşat, au izbucnit în noaptea de 13 spre 14 martie 1992, cînd satul a fost atacat de forţele separatiste.

Persoană de contact: 

lt.col. Diana Grădinaru, tel: 079794708


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare