English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  OSCE a instruit militarii Armatei Naţionale în managementul stocurilor de armament şi muniţii

OSCE a instruit militarii Armatei Naţionale în managementul stocurilor de armament şi muniţiiCHIŞINĂU, 21 martie 2014 – Absolvenţii Cursului „Managementul stocurilor de armament şi muniţii”, desfăşurat, în premieră, în Armata Naţională, au primit joi, 20 martie, diplomele de absolvire, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Diplomele au fost înmînate de viceministrul Apărării, Ana Vasilachi, care a declarat că organizarea a acestui curs denotă importanţa pe care o acordă instituţia de apărare managementului stocurilor de armament şi muniţii. „Activitatea respectivă se înscrie în şirul de acţiuni desfăşurate de Ministerul Apărării, cu sprijinul OSCE, care îşi propune să contribuie la sporirea controlului de arme, precum şi la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii şi securităţii în regiune”, a spus viceministrul Apărării.

La rîndul său, şeful Departamentului de politici militare internaţionale al Forţelor Armate ale Austriei, colonelul Richard Monsberger, a accentuat că acest curs este rezultatul eforturilor comune ale instructorilor din Austria, Suedia, Canada, Elveția, şi ai Misiunii OSCE, la iniţiativa Ministerului Apărării din Republica Moldova. „Scopul echipei multinaţionale de experţi a fost instruirea personalului implicat în domeniul managementului muniţiilor şi armamentului. Apreciem receptivitatea Ministerului Apărării şi a tuturor părţilor implicate în planificarea, organizarea şi derularea activităţii respective”, a spus colonelul Monsberger.

Prezentă la eveniment, şefa Misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, s-a declarat convinsă că acest proiect va reduce riscurile pentru oamenii care locuiesc în apropierea depozitelor de muniţii. „Prin micşorarea riscurilor de proliferare a muniţiilor, dorim să contribuim la securitatea şi stabilitatea din întreaga regiune”, a spus Jennifer Brush.

Cursul „Managementul stocurilor de armament şi muniţii” s-a desfăşurat în perioada 5-20 martie curent şi a întrunit 28 de militari ai Armatei Naţionale şi reprezentanţi ai Ministerelor de Interne şi Justiţiei, precum şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate.

În cadrul cursului, un grup de experţi din Forţele Armate ale Austriei, Suediei, Canadei şi Elveției au prezentat cele mai bune practici internaționale în domeniul managementului armamentului şi muniţiilor.

Activitatea respectivă face parte din seria de proiecte desfăşurate în baza Memorandumului de înţelegere dintre Ministerul Apărării şi Misiunea OSCE, în Republica Moldova, cu privire la implementarea Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor, semnat la 28 octombrie 2010.

Persoană de contact: 

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare