English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Armata Naţională participă la „Viking 2014”

Armata Naţională participă la „Viking 2014”


CHIŞINĂU, 31 martie 2014 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 31 martie - 10 aprilie curent, la exerciţiul multinaţional „Viking 2014”, desfăşurat concomitent în Suedia, Serbia, Irlanda, Georgia şi Bulgaria.

Scopul exerciţiului este instruirea militarilor pentru misiuni de pacificare, cu accent pe procesul de planificare a operaţiunilor de menţinere a păcii sub egida ONU, într-un mediu instabil, precum şi cooperarea, şi coordonarea între toate structurile prezente în teatrul de operaţii.

Potrivit superiorului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Vasile Severin, 11 ofiţeri moldoveni, detaşaţi la „Viking 2014”, vor executa misiuni în diferite structuri ale statului major din cadrul brigăzilor multinaţionale din Suedia, Serbia şi Irlanda.

„Viking 2014”, care se află la a şaptea ediţie, este un exerciţiu multinaţional de comandament şi stat major asistat pe calculatoare (CAX).

În acest an, aplicaţiile reunesc circa 2000 de militari din 28 de ţări membre NATO şi partenere ale Programului „Parteneriat pentru Pace” (PpP).

Persoană de contact: 

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare