English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Valeriu Troenco s-a întîlnit cu ambasadorul britanic, Philip Batson

Valeriu Troenco s-a întîlnit cu ambasadorul britanic, Philip BatsonCHIŞINĂU, 10 iunie 2014 – Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Chişinău, Philip David Batson. La eveniment a participat comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, şi ataşatul militar al Regatului Unit acreditat pentru Republica Moldova cu sediul la Kiev, colonelul Jeremy Burnell.

În cadrul discuţiilor, oficialii au abordat subiecte prioritare pe agenda relaţiilor militare, cu accent pe identificarea unor perspective de colaborare în domeniul de expertiză şi instruire lingvistică.

Ministrul Apărării a apreciat asistenţa şi consultanţa din partea Marii Britanii în procesul de optimizare şi modernizare a Armatei Naţionale, inclusiv în derularea Analizei Strategice a Apărării de către experţii britanici, realizarea prevederilor reformei militare şi a altor documente importante pentru dezvoltarea în continuare a instituţiei de apărare, precum şi în pregătirea ofiţerilor moldoveni în cadrul cursurilor organizate de Ministerul Apărării al Regatului Unit în Cehia şi Slovacia.

La rândul său, ambasadorul Batson a subliniat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul ţării sale în realizarea obiectivelor de integrare europeană. Oficialul a declarat că Marea Britanie va oferi şi de acum încolo asistenţă în reformarea sectorului de apărare şi implementarea documentelor strategice elaborate de Ministerul Apărării.

Agenda discuţiilor a vizat, de asemenea, participarea Republicii Moldova la misiuni internaţionale, cum ar fi operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, ceea ce confirmă faptul că ţara noastră a devenit un furnizor de securitate globală.

Colaborarea moldo-britanică în domeniul apărării a demarat în anul 1999.

Persoană de contact:

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare