English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Viceministrul Apărării participă la o conferinţa în domeniul securităţii europene

Viceministrul Apărării participă la o conferinţa în domeniul securităţii europene


CHIŞINĂU, 19 iunie 2014 – Viceministrul Apărării, Aurel Fondos, participă, în perioada 18-20 iunie curent, la conferinţa internaţională cu genericul „Arhitectura nouă de securitate”, care se desfăşoară la Vilnius, Lituania.

Potrivit şefului Direcţiei Politici de Apărare şi Planificare a Apărării, Vladimir Ababii, la conferinţă sînt discutate subiecte ce ţin de evoluția mediului de securitate din Europa, precum şi perspectivele participării ţării noastre în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC).

Vladimir Ababii a specificat că un capitol aparte la conferință revine discuțiilor care vizează rolul UE în asigurarea securităţii, cooperarea cu Ucraina şi gestionarea conflictelor îngheţate în statele Parteneriatului Estic.

Totodată, în cadrul vizitei de la Vilnius, Aurel Fondos a avut întrevederi cu omologul său, viceministrul Apărării al Lituaniei, Marijus Velička şi cu general-locotenentul Arvydas Pocius, şeful Statului Major General al armatei lituaniene.

Acordul privind cooperarea în domeniul apărării între Ministerul Apărării al Republicii Moldova şi Ministerul Apărării Naţionale al Republicii Lituania a fost semnat în 2011.

Sursa foto: http://www.kam.lt/


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare