English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul Scutul Păcii - 2014

Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul Scutul Păcii - 2014CHIŞINĂU, 23 iunie 2014 –Militarii Armatei Naţionale participă, în perioada 23-27 iunie, la exerciţiul de menţinere a păcii „Scutul Păcii – 2014”, care se desfăşoară la Centrul de instruire militară al Brigăzii „Moldova”, municipiul Bălţi.

Potrivit colonelului Ion Doţenco, comandantul Comandamentului Forţe Terestre, scopul aplicaţiilor este evaluarea capabilităţilor operaţionale ale subunităţilor Armatei Naţionale pentru îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii în componenţa forţelor multinaţionale, conform standardelor internaţionale. „La etapa actuală, se desfăşoară faza întîi a procesului de implementare a conceptului de evaluare a bateriei aruncătoare de mine, din Batalionul 22 de menţinere a păcii, potrivit cerinţelor Conceptului Capabilităţilor Operaţionale (OCC). Efectivul participant este evaluat de experţi străini, care monitorizează subunităţile Armatei Naţionale prin consilierea şi utilizarea celor mai bune practici din teatrele de operaţii”, a precizat colonelul Doţenco.

Sursa citată a menţionat că la aplicaţii participă circa 150 de militari moldoveni, precum şi un pluton de militari români, şi o echipă de americani.

Armata Naţională a aderat la Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (OCC) în anul 2007. Acest concept este un instrument de colaborare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace, exprimat prin implementarea standardelor occidentale în instruirea şi evaluarea subunităţilor declarate şi disponibilitatea Republicii Moldova de a participa la operaţiuni multinaţionale de menţinere a păcii.

Persoană de contact:

maior Ala Diaconu, tel: 079115326


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare