English
 Romana
Ministerul Apararii
Acasă  Newsroom  Noutăți  Absolvenţii Academiei Militare repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale

Absolvenţii Academiei Militare repartizaţi în unităţile Armatei NaţionaleCHIŞINĂU, 26 iunie 2014 – Circa 80 de absolvenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost repartizaţi, astăzi, în serviciul prin contract, în unităţile militare ale Armatei Naţionale. Alţi 61 de tineri, care au studiat la specialităţile grăniceri şi carabinieri din cadrul instituţiei, urmează a fi repartizaţi, odată cu detaşarea acestora, în Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit şefului Direcţiei Management Resurse Umane a Ministerului Apărării, colonelul (r) Vitalie Butnaru, procesul de repartizare a studenţilor anului IV în unităţile militare se efectuează în mod transparent, în funcţie de rezultatele obţinute la examenele de stat şi cel de licenţă, nivelul de disciplină, funcţiile deţinute pe durata celor patru ani de studii în Academia Militară, precum şi participarea la activităţile extracurriculare ale instituţiei.

„În acest an, cel mai mare număr de posturi vacante sînt în Brigăzile infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Centrul de Comunicaţii şi Informatică al Armatei Naţionale, precum şi în Regimentul de Rachete Antiaeriene”, a spus colonelul (r) Butnaru.

Sursa a specificat că atît unităţile respective, cît şi Batalioanele 22 de Menţinere a Păcii, de Gardă, Transmisiuni şi Batalionul Geniu, Baza de Aviaţie „Decebal”, precum şi Divizionul de Artilerie oferă posturi vacante la specialităţile infanterie, artilerie sau transmisiuni.

Promoţia anului 2014 a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este formată din 138 absolvenţi. Dintre ei, 77 vor îndeplini serviciul militar pe contract în unităţile Armatei Naţionale, 37 – în cadrul Serviciului Grăniceri şi 24 – în Trupele de Carabinieri.

Persoană de contact:

lt.maj. Maria Aramă, tel: 079524616


© 2011 Ministerul Apărării.
Toate drepturile rezervate.

Infocentru

Ministerul Apărării

e-mail: aparat@army.md

Marele Stat Major

e-mail: secretariat@army.md

Rețele de socializare